Detoxifierea, un concept la moda sau o realitate?

Stresul, aerul poluat pe care il respiram, apa de o calitate indoielnica pe care o bem, regimul alimentar deficitar si dezechilibrat, hrana procesata excesiv si plina de aditivi, sunt doar cativa factori ce actioneaza in sens negativ asupra organismului, ducand la cresterea nivelului de toxine si la deteriorarea starii de sanatate.

De asemenea, chiar functionarea normala a organismului determina aparitia de metaboliti ce pot avea, prin acumulare excesiva, actiune nociva asupra diferitelor sisteme sau aparate ale organismului.

Totalitatea interventiilor terapeutice de readucere la normal a functiilor organismului, care sa conduca la o stare de bine a oricarui individ si care includ masuri menite sa " epureze" organismul de toxinele ce se pot acumula in cursul vietii cotidiene, au fost denumite generic cure de detoxifiere.

Aici sunt cuprinse: masuri nutritionale, de management al stresului oxidativ, optimizarea stilului de viata, de management al somnului si a starilor cu potential nociv asupra starii generale de sanatate, etc. 

Asadar, se ridica o intrebare: “Pentru ce faci o cura / program de detoxifiere?”. Mai jos va prezentam argumentele principale ale unui program de detoxifiere:

-  managementul starilor  de oboseala fizica si psihica;

-  reglarea/normalizarea constantelor tulburate ( colesterol, trigliceride, HDL, acid uric, transaminaze,etc.), prin eliminarea toxinelor din organism;

-  modularea imunitatii organismilui;

-  o buna balansare a nivelului energetic al organismului;.

-  ajustarea corecta a statusului ponderal;

-  reimprospatarea functionala a organismului;

-  realizarea unui echilibru emotional si spiritual printr-o mai buna auto-cunoastere.

Va asteptam in cadrul Clubului de la Mara pentru o experienta relaxanta si revigoranta !